ZooPark Næstved

ZooPark i Næstved

På denne ”lidt” blæsende sommerdag i juli, valgte min datter og jeg at tage en tur i Zoopark i Næstved – den forhenværende Næstved Zoo. Sammen med os havde vi min datters veninde, og begge piger var meget spændte på, hvad stedet kunne tilbyde.

Skiltningen til Zoopark var rigtig fin, dog blev vi på et tidspunkt lidt i tvivl, om vi nu var kørt forkert, men da vi kun kunne komme en vej, ja så fortsatte vi, og det gav da også pote (for at blive i zoo sproget) for der lige frem lå Zoopark Næstved.

Vi var godt klar over, at det ikke var den største zoologiske have, vi skulle besøge, og det viste sig, at det var det bestemt heller ikke – men nu er kvalitet jo ikke lig med kvantitet, så uanset hvad, så ankom vi med åbent og nysgerrigt sind.

Jeg havde læst på Zoopark Næstveds facebook side, at formidlingen var i top. Og jeg må sige, at vi også blev mødt af en utrolig vidende medarbejder. Med det samme følte vi os alle meget velkommen og selv medarbejderens små hjælpere fortalte en masse omkring dyrene, som jeg bestemt ikke ville have været foruden – det var virkelig en positiv oplevelse bare at komme ind og betale entré.

Smagsprøver og kryb
På bordet ved indgangen stod der et skilt med ”smagsprøver” – det viste sig at være en skål med melorme….. Melorme, nej tak, og heller ikke min datter Diana og hendes veninde havde lysten og interessen for at smage. Men vi købte da nogle poser mad til dyrene – og lod melormene være…

Inden vi gik ud i parken, fik vi ”hilst” på nogle krokodiller (bær over med mig, hvis det var alligatorere eller andet forhistorisk kræ), samt en slange (igen, så findes der forskellige arter af disse kræ, men det var da en slange af en art… jeg så ikke ret meget på monsteret, men pigerne studerede det meget) samt andre kryb… Ja, jeg er virkelig nok mest til kæledyr som fx kaniner.

Hvid tiger og fotogene dyr
Ude i parken var det første vi så en kæmpe indhegning. De hvide tigers indhegning, men da hunnen var gravid, var hun taget fra, så kun hannen var i indhegningen – og han var mæt. Han var faktisk rigtig mæt, så han lå bare og sov. Der var bygget en udsigtsplatform, så man kunne se hele indhegningen, men den mætte tiger havde ingen interesse i andet end at sove..
Helt anderledes vågen var kamelerne Bent og Bodil. Og hvor var de dejlige. Min datter og hendes veninde stod lidt på afstand, for kamelerne var store, og man kom meget tæt på. Faktisk temmelig tæt på, og jeg fik nogle fantastiske nærbilleder. Kamelerne var også meget interesserede i at se, hvem der dog kom på besøg.

Vi mødte en masse forskellige dyr, men fælles for dem var, at ingen af dem var bange, eller sky. De havde alle den naturlige nysgerrighed, de kom hen til os, de vidste, hvad der var i den lille brune papirspose (madpose), og dyrene var i så fin form.

Der var flere steder, hvor man kunne komme ind til dyrene, men selvom det var helt i orden at gå ind til gederne, så valgte min datter at blive udenfor indhegningen, men gederne gjorde alt, hvad de kunne for at charmere sig til lidt ekstra mad.

Aldrig har jeg oplevet så fotogene dyr. Jeg, der ellers nærmest står på hænder for at få taget nogle brugbare dyrebilleder, kunne bare stå og fotografere løs. De dyr er så tillidsfulde, at det bare igen viser, at her er et sted, der vil dyrevelfærd – og har succes med det.

Zoopark bliver større
Jeg tog en snak med en medarbejder, da jeg synes, jeg ”manglede dyr” i denne hyggelige lille zoo. Han kunne fortælle, at der er ved at blive lavet flere anlæg, så der skulle nok komme endnu flere dyr til Zoopark. Men pga nogle voldsomme udgifter til nogle tigerunger, der skulle transporteres til nye hjem, så var udvidelsen, der var planlagt til sæsonstarten 2016 udskudt til her i sommerferien.

Infotavler
Ved alle indhegninger findes der infotavler, som fortæller om hvilke dyr man finder i indhegningen. Her fortælles der også om dyrets internationale navn, udbredelse, drægtighedsperiode, hvad de spiser og størrelse på dyret. Derudover er der fortalt i et fint sprog en lille historie om dyret. Det var faktisk en rigtig positiv oplevelse.

Legepladsen
Legepladsen i Zoopark er lidt et kapitel for sig selv. Nu er pigerne jeg havde med, ikke i ”legeplads alderen” mere, men der var masser af børn, der hyggede sig med de 2 store hoppepuder, svævebanen, sandkassen, gyngerne mv – og så er den placeret ved bl.a. gederne og kaninerne, så der er masser af dyr og hygge.

Et hyggeligt sted
Vi var alle ret imponeret af Zoopark i Næstved, og dyrene havde det rigtigt godt – hvilket for os jo var det vigtigste. Der er flere dyr på vej, så jeg er ret sikker på, at dette er en lille Zoo, der vil få succes – specielt hvis dyrene bliver ved med at elske at blive fotograferet.

Zoopark Næstved tager ledsagerkort, og det er tilladt at tage mad og drikke med. Der er stole og borde rundt om på arealerne, og på hjemmesiden står, at der findes en grill på pladsen.
Et godt råd. En pose dyremad pr. person er ikke altid nok. Jeg måtte i hvert fald ind og købe en pose mere, for der er nu intet så hyggeligt og afslappende som at stå og fodre dyr, der gider spise.

Anbefalesværdigt
Min datter Diana og jeg vil selvfølgelig anbefale denne lille hyggelige zoo – et sted man kan slå nogle timer ihjel i selskab med dyr, der virkelig har det godt, og et personale, der elsker at formidle.
Det er bestemt ikke sidste gang, at vi kigger forbi, vi havde en rigtig dejlig eftermiddag.

***** stjerner fra os til Zoopark Næstved – 5/6 stjerner herfra.

Tina Magling
Skribent Sjovforbørn.dk
2016

Skriv et svar