Spil op til spillopper

Skal der grines godt igennem, leges hyggeligt sammen og nye udfordringer på bordet er spil et fantastisk godt bud. Spil op til leg, latter, løssluppen snak og masser af nye oplevelser, når I sammen udforsker mulighedernes land i selskab med alverdens morsomme spil, der skiftevis sætter jer på prøve, udfordre jer og kalder på nye sider af jeres færdigheder.

Leg, læring og lystig latter
Gode spil rimer på timevis af intens leg og læring uanset hvilket spil vi vælger, at vi giver os i kast med. Når vi spiller, skal vi fx skiftevis bruge vores fantasi, opmærksomhed, koncentration og samarbejdsevner. Et spil består af mange forskellige lærerige og værdifulde elementer. For de mindste er spillets terninger fx en vigtig indgang til det at tælle. Selve det at lære at vente på hinanden og at man både kan vinde og tabe, er helt essentielt. Hjerneforskere lægger meget stor vægt på, at brætspil skærper koncentrationsevnen og evnen til at tænke taktisk og strategisk. Så glæd jer til at give ungerne nye oplevelser og muligheder, samtidig med musikken spiller op til massevis af sjov og spillopper!

Familieterapi
Sjov for børn giver dig her en guide til årets vel nok bedste brætspil. Guiden kan bruges til gaveindkøb, men også som input, når familien trænger til at få fyldt benzin på det hyggelige samvær, der er så altafgørende. Mød hinanden omkring et spil og få stjernestunder. Spil er alle tiders til ferie, fest og fritid. Kort sagt: samvær familien imellem. Lidt mere eftertænksomt kan man tilføje, at brætspil og familiespil er en vigtig investering i sin familie. Det er kvalitets tid, der dur, fordi det som oftest fungerer som ren familieterapi, når familiemedlemmerne kan optræde på slap line, være samme, få sludret og bruge kreativiteten ikke mindst.

Et frikvarter
Hver især har brætspillene forskellige kvaliteter og støtter op om forskellige ”intelligenser” jf. de efterhånden kendte Mange Intelligenser af Howard Gardner. Fælles er, at spillene lægger stor vægt på det sociale element, og giver spillerne mulighed for at træne det at være et team. I mangen et brætspil, er holdspil, samarbejde og kommunikation altafgørende. Ting en familie kan benefitte af i hverdagen sammen og hver for sig. Derfor er der al mulig god grund til at prioritere ugentlig familiespilletid, hvor der bliver hygget igennem og vist støtte, opmuntring og begejstring overfor hinanden. Et spil kalder på mange følelser, og det er en udmærket måde at øve sig i at være social. Flere og flere spil er relativt korte tidsmæssigt, så det også er muligt at bruge dem til et frikvarter i hverdagen, eller som en støtte i at opøve særlige færdigheder. Spillenes verden er fuld af fornuft, fest, farver og spillopper!

Quiz

Passatempo
Quiz for hele familien – på deltagernes præmisser! Passatempo er et all-around quizspil, der først og fremmest skiller sig ud ved, at spørgsmålene er delt ud i tre sværhedskategorier: voksne, teenager og børn. Ved hvert spørgsmål læses alle kategorierne op, idet et spørgsmål har form som tre ledetråde der gradvist bliver nemmere i takt med man bevæger sig fra voksne, teenager til børnedelen. Det er en rigtig fin idé.

Ydermere har Passatempo den fine finesse, at hver spiller får en ramme hvori vedkommende placerer sine pointkugler, der skal bygges op til en pyramide på i alt 15 kugler før vinderen er fundet. Når en deltager svarer rigtigt, må der trækkes det antal kugler, deltageren har gjort sig fortjent til i en sort pose. Kuglerne har forskellige farver, og de har forskellige værdi, ligesom enkelte kugler giver mulighed for at snuppe kugler hos modspillerne . På den måde skabes ekstra dynamik og spænding i et quizspil spillerne måske troede var afgjort.

Alt i alt virker Passatempo uhyre velgennemført og kandiderer til at blive et af de absolut foretrukne quizspil i familien, fordi alle kan være med. http://passatempoquiz.dk

Danmark Quizzen Junior
Danmark rundt – nu for juniorer! Følger i fodsporene på spillet ”Danmark – Quizzen om dit land”, der er et særdeles populært quizspil. Nu er Tactic klar med en juniorversion, så familiens yngre medlemmer også kan tage del i quizzen.

I Danmark Junior Quizzen kan børn fra omkring små 8 år deltage. Spørgsmålene variere ganske meget i sværhedsgrad, sådan som det ofte ses i quizspil, men det er kun med til at højne spændingen undervejs på rejsen rundt i det danske.

Ungerne kan udmærket spille på egen hånd og hygge sig med at ”udforske” Danmark på den måde. Der er 1200 spørgsmål, hvoraf 360 er flervalgsspørgsmål til billeder, som kendetegner Danmark og disse billedkort var klart vores favoritter.

Spørgsmålene er inddelt i seks forskellige kategorier: Musik & berømtheder – Sport & spil – Populære og interessante steder – Tv, radio, bøger, film & Internet – Sjove facts om dyr – Godt & blandet. Og det er da i sandhed et eldorado af gode blandede spørgsmål, der sender os rund om det dejlige danske!

Spillet er nemt at gå til, og quizzen er flyttet over på et danmarkskort, der er genstand for spillernes rejse rundt i landet. Sjovt, anderledes og lærerigt. http://www.tactic.net

Safari School: Professor Crocodile’s Safari School
Har I tjek på dyrenes egenskaber? På Professor Krokodilles Safariskole kan hele familien konkurrere om viden om dyreriget.

I møder 42 vidt forskellige dyr fra hele verden. Hver deltager får en professor-brik der placeres på spillebrættets startfelt. I får hver fire Ludobrikker i tilsvarende farve. Spillet opererer med 22 forskellige egenskaber eller kendetegn hos dyrene og de placeres rundt om i spillebrættets yderkant.

Herefter skiftes spillerne til at tage et dyrekort som alle kigger på. Nu skal alle spillerne i en fart placere deres fire Ludobrikker på de egenskaber, de vurderer, passer til dyret. Bagefter vendes dyrekortet om og man tjekker om deltagerne har gættet rigtigt. For hver rigtig egenskab eller kendetegn man har gættet rigtigt, rykker man sin professor-brik ét felt frem mens et f

Skriv et svar