El Dorado – Jagten på den gyldne by

El Dorado – Jagten på den gyldne by
Anmeldelse af Eventyrteatrets musical

”Gisp, det ender aldrig godt” var det først jeg tænkte, da jeg blev inviteret ind for at se dette års familie musical fra Eventyrteatret. Jeg tænkte selvfølgelig på den kæmpe succes, som sidste års musical Valhal havde, og hvor imponeret jeg var både af fortællingen, sangene og de fantastiske skuespilpræstationer.
Hvordan kommer man igen efter sådan en succes? Det måtte jeg selvfølgelig lige tjekke, men mine forventninger til oplevelsen var ikke store.

Før forestillingen
Igen i år blev vi mødt af en allé bestående af Eventyrbørn og unge, der bød os velkomne til El DORADO. Det er en helt speciel oplevelse af gå mod Glassalen i Tivoli og få disse hilsner. Til premieren på forestillingen ”EL DOADO – Jagten på den gyldne by” var Tivoli ikke åben, så bare det at gå inde i Tivoli uden der er hyl, råb og lyde fra diverse forlystelser, var altså en helt speciel oplevelse.
Men når der så står Eventyrbørn i smukke dragter og byder velkommen og ønsker os en eventyrlig oplevelse, så kan man ikke andet end at føle sig som noget helt specielt.

Selve forestillingen
Professor Henry Hansen fra Københavns Universitet er rejst til Amazonas Jungle for at lede efter verdens mest sjældne sommerfugl. Med sig har han sine 3 børn, Molly, Morten og Sten (der vil kaldes Einstein for han er opkaldt efter sin bedstefar, så han synes ikke, hans navn er specielt sejt). Børnene ville helst til de varme lande på badeferie, men nu er de altså havnet i denne jungle, og jeg skal love for, at de kommer til at opleve noget, som de ikke ville have gjort på en badeferie eller i Sunny Beach.

Udover familien Hansen, møder vi også Solens søn Inca Capac og hans søster Coya, der blev afskilt fra deres forældre, da de var helt små. Vi oplever Inkafolket og Ypperstepræstinden, der vist ikke er helt fair, men det er jo en helt anden snak.

I et fantastisk indslag møder vi Shamanen og hendes hjælpere og bl.a. Paco som er spillet af Iris, som min datter Diana og jeg interviewede tidligere på ugen.

Familien Hansen møder mere eller mindre frivilligt gruppen RR, som fortæller, at det betyder ”Red Regnskoven”, men senere finder vi ud af, at de vist ikke er så interesserede i at redde regnskoven, men mere i at finde EL DORADO, den gyldne by. I denne gruppe møder vi Kimmie, som vist nok egentlig havde tilmeldt sig ”Divaer i junglen”.

Henry Hansen medbringer et kort, som hans gode ven David Leversten har sendt ham. Kortet viser vej til EL DORADO, men desværre ender kortet hos RR, da Professor Henry Hansen bliver lidt for glad for gruppens leder. Hvad der videre sker med gruppen, kortet og med Henry Hansens kærlighed skal så absolut ses.

Vi følger historien om Solens søn Inkakejseren Inca Capac og hans søster Coya, der hver har en medaljon. Disse medaljoner skal bruges til at åbne Soltemplets port, men da Ypperstepræstinden er ude efter magten, forsøger hun at stjæle en af disse medaljoner – men om det lykkedes og hvad der siden sker, skal bestemt opleves.

Det er en helt fantastisk historie og fortælling vi i år møder i Eventyrteatrets musical ”EL DORADO – Jagten på den gyldne by”. Historien er som de øvrige skrevet af Gunvor Reynberg, og jeg må sige, at hun ved, hvordan man skruer en god fortælling sammen. Der er grin – masser af grin, lidt gys og gru, men en fortælling, der hænger sammen fra start til slut.
Jeg grinte så tårerne trillede – der var så geniale ting i historien og i fremførslen, at jeg endnu engang måtte overgive mig til Eventyrteatrets talentfulde børn og unge, der mesterligt præsterer et brag af en musical.
Hvis jeg skulle blive 8 år igen, så ville jeg være med i Eventyrteatret, det er sikkert og vist.

Kostumerne
Igen i år må kostumier og sydamer have været på overarbejde, for der var lagt både sjæl og arbejdstimer i hvert enkelt kostume. Jeg var virkelig imponeret, hvor meget vægt, der var lagt i, at også tøjet fungerede optimalt til forestillingen, der var ikke nogen tilfældighed at spore nogen steder. Jeg læste, at der faktisk er brugt originale stoffer til de smukke kostumer. I programmet står en sød historie om, hvordan disse stoffer fra Peru er endt på scenen i Glassalen.

Sangene
Årets familiemusical fra Eventyrteatret er spækket med gode sange. Hverken min datter eller jeg kunne sidde stille, når de fantastiske velskrevne sange blev sunget, og ja….jeg gentager mig selv, men hold da op, hvor har de unge mennesker talent så det batter. Jeg måtte selvfølgelig købe CDen efter forestillingen, faktisk kunne det ikke gå hurtigt nok, så jeg glemte at se mig for, så på vej hen til det lille salgssted ved siden af Glassalen løb jeg 2 mindre børn ned… jeg underskylder, men jeg nåede da at få årets CD før den blev udsolgt.

Fantastisk, flot og gennemtænkt
Før forestillingen havde jeg ikke de store forventninger, for hvordan skulle Eventyrteatret komme igen efter sidste års fantom forestilling, men det kunne de ved at spille ”EL DORADO – Jagten på den gyldne by”. Jeg blev underholdt, jeg blev glad, og jeg blev imponeret over samtlige børn og unge i forestillingen.
Men hvad gør man, når man ikke kan få nok af Eventyrteatret? Man køber billetter til endnu en forestilling, så i uge 42 tager min datter, mand og jeg afsted igen for at se EL DORADO – jagten på den gyldne by, for forestillingen kan ses igen og igen – det er endnu et pletskud fra Eventyrteatret.

Tillykke.
I har endnu engang vist, at de dyrt betalte skuespillere i diverse musicals og teaterstykker rundt om både herhjemme og i udlandet er andenrangs. I Eventyrteatret findes klasse A – cremen af dansk skuespil – pas på derude, Eventyrteatret kan og vil … og de gør det.

Efter forestillingen talte jeg med nogle børn og unge om deres oplevelser af dette års familiemusical ”EL DORADO – Jagten på den gyldne by”

Diana, 15 år ”Det var fantastisk, 10 ud af 6 stjerner fra mig”
Petra, 19 år ”Tja, jeg synes, de bliver bedre og bedre”
Sune, 6 år ”Hvorfor er det slut allerede, jeg synes, det var godt”
Ellen, 9 år ”Det var nogle flotte kostumer, og de sang godt”
Emilio, 11 år ”Sejt show, og det var fedt, at der var noget karate med, ham karatefyren var godt nok sej”

Jeg kan ikke give andet end 6/6 stjerner.
Jeg blev underholdt, jeg blev imponeret, og jeg blev glad.
Endnu engang en flot, helstøbt og fangende musical af Eventyrteatret, hvad mon bliver det næste? Eventyrteatret er her i 2013 blevet kåret som Københavns bedste børneoplevelse. De vandt over så etablerede steder som Tivoli, ZOO, Den Blå Planet og Expermentarium. Flot, men fuldt ud fortjent.

Men noget har Eventyrteatret glemt. De har glemt at vise Karlo Kanin vejen ind til scenen, for vi så ham kun udenfor, så der var ingen ”Lapinus, Vitaminus, Carot” denne gang inde i Glassalen.

Tina Magling
Skribent www.sjovforborn.dk
Oktober 2013

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Du skal være medlem og logget ind for at kunne skrive i forummet. Log ind ved at trykke på linket lige under søgefeltet i toppen af siden. Hvis du ikke er medlem endnu, kan du blive det ved at trykke her. Det er 100% gratis at være medlem på Sjovforbørn.dk.

Hvor og hvornår ??
Eventyrteatret spiller i Glassalen i Tivoli torsdag til søndag i uge 41 og tirsdag til søndag i uge 42.

Spilletider mv. kan ses på Eventyrteatrets hjemmeside www.eventyrteatret.dk og billetter kan købet via billetnet og billetlugen samt ved henvendelse til Eventyrteatret.

Med i billetprisen er tillige indgangen til Halloween i Tivoli.

Mød Eventyrbarnet Iris:

Har du lyst til at høre meget mere om hvordan det er at være ‘Eventyrbarn’ så læs med her når Tina og Diana møder eventyrbarnet Iris og hendes mor.

Eventyrbarnet Iris

Skriv et svar