Skovsgård Gods

Skovsgård Gods er et udflugtsmål over al forventing for både voksne og børn.

I den skønne natur omkredset af marker, ligger godset, hvor der på selve godset er lagt vægt på at vise hvorledes tyendet boede og arbejde i kælderne. I stueetagen og på første sal er der flere forskellige kunstudstillinger samt enkelte rum, der viser hvorledes herskabet boede.

Rundt om godset findes voldgraven med flydende kunst i vandet. Rundt om på arealet findes bygninger med div udstillinger med hestevogne, beklædning, skovbrug tilbage fra 1900 tallet og op til i dag. I hovedbygningen med reception med div. souveniers, findes cafeen med inde og ude servering, i haven eller på terassen over voldgraven.

Dejlige landlige priser. Alt er økologisk og fra egen avl. I tilknytning til stedet ligger naturskolen, hvor børnene kunne male deres eget mel, bage pandekager, se dyr/kryb og kravl under mikroskoper, fiskenet og div udstyr til at gå på opdagelse i voldgraven og søen. Der kunne filtes bolde, lave sit eget papir og flette med hvede. Ligeledes er der en indhegning med geder. bagtil ligger der et bålsted, til fri afbenyttelse. Brændet må man selv hugge ved laden, hvis der ikke er nok.

Overalt udendørs i parken, på gårdspladsen m.v. er der borde og bænke til fri afbenyttelse for medbragt kaffe/madkurv. Naturskolen og cafeen kan bruges uden betaling af entre. Begge dele et besøg værd, hvis man ikke er til museeum, men kun naturskole og cafe.

Åbent maj-oktober.

Skriv et svar