Flynderupgård

Flynderupgård Museum ligger i naturskønne omgivelser i Nordsjællands tæt ved Helsingør. En almindelig søndag kan man bl.a. se de små børnevenlige kukkasser med scenerier fra livet på landet fra begyndelsen af 1900-tallet. I den gamle bondestue ses katten og musen, og i udstillingen med landskabsmalerier kan man se resterne efter af en af Helsingør-egnens ældste beboere: Et skelet af en ung mand fra jernalderen som blev fundet i en tørvemose ved Hellebæk under 2. verdenskrig.
Den gamle købmandsforretning viser, hvordan man handlede i gamle dage, inden Kvickly og Irma blev opfundet.

I udstillingen om fiskeriet i Øresund kan man, foruden at se på de mange både og redskaber, prøve fiskedammen for børn, hvor man kan finde ud af, hvilke fisk man kunne fange i Øresund.
I længen, hvor spisehuset ”Folkestuen” ligger, er der også en gammel skolestue, hvor man kan sidde ved de gamle pulte og forestille sig, hvordan det var at gå i skole da oldefar var dreng. På katederet ligge gamle skolebøger man gerne må kigge i.

Nede ved staldene står en gammel Ferguson traktor, som man kan prøve at sidde på og ved det røde magasin er der stylter, som hele familien kan forsøge sig med. I hønsegården og andegården ses gårdens fjerkræ og om sommeren går de jyske heste, køerne og fårene rundt på markerne.
Bliver man sulten kan spisehuset ”Folkestuen” tilbyde traditionel dansk mad lavet efter gamle opskrifter.

Skriv et svar