Sommeren bør altid stå i børnenes tegn

Sommeren er over os, og der er ingen grænser for de kreative udfoldelser, som det mere stabile og varme vejr indbyder til. Børnene har fri fra skole, og hvis de ikke passes i daginstitutionerne, så er der ingen tvivl om, at børnenes behov mange gange kommer i første række. Vi vælger oftest feriedestinationer, der passer til børnene, således at de kan udnytte de mange faciliteter og få en sjov ferie ud af det – og langt de fleste har sikkert allerede erkendt, at når børnene har en god ferie, så gælder det samme ofte også for de voksne!

Vandleg har alle dage været en favorit

Når børn skal vælge nogle af de aktiviteter, som de virkelig elsker, så er det ofte vandleg og badeland, der står meget højt på listen. Børn elsker vand, og de kan bruge time efter time på at plaske rundt i vandet og lege med de andre børn i poolen. Vandleg er med til at skabe kreative og gode stunder, og hvis man vil krydre oplevelsen lidt, så kan man vælge at investere i noget udstyr, der gør oplevelsen endnu sjovere.

Der findes meget udstyr til vandleg, og nummer 1 og 2 på ønskelisten er som regel dykkerbriller og snorkler. Det er fascinerende at se verdenen under vandet – også selvom det bare er i en pool på de 4-stjernede hotel – og der er ingen tvivl om, at børnene vil elske at have den mulighed med i bagagen. Her bør man naturligvis tage hensyn til, om barnet bruger briller i forvejen, og der er heldigvis lavet dykkerbriller med styrke til børn, således at alle kan være med. Andre essentielle baderedskaber er én eller flere, vandtætte bolde og evt. en smart badering samt et par badeluffer til de mindste familiemedlemmer. Når rammerne og udstyret er der, vil børnene i høj grad kunne underholde dem selv.

Få børnene med ud og opleve verden omkring dem

Mange børn har en tendens til at ville blive indendørs og spille på deres iPad hele dagen lang – men når man har ferie skal der naturligvis også opleves noget af det, man ikke får gjort i det daglige. Her handler det altid om at skabe en motivationsfaktor, der får børnene ud af fjerene. Det behøver ikke at være meget, der skal til, og mange gange kan lovet om en is gøre store underværker. Selvom børnene ikke selv opdager det, mens de er i det, så er det at udforske en fremmed kultur en stor oplevelse for børnene, som med garanti vil sætte sig i deres erindringer. Et godt råd er derfor altid at finde på kreative metoder til at lokke børnene med på opdagelser af egen fri vilje – der er ikke noget værre end at blive tvunget til noget, man ikke gider.

Tag det i børnenes tempo

Børn bryder sig meget sjældent om stressende ferier i storbysmiljøer, hvor der ikke er tid til at se på dit og dat på deres vej. Stressede forældre giver stressede børn, og derfor drejer det sig altid om at tage det i børnenes tempo, når man er på ferie – om det er i New York eller i Farum. Der skal være tid til at se sig omkring, tid til at få en is i skyggen, og tid til at skabe den hygge der er med til at gøre ferien til en god oplevelse for alle. Sommeren står i børnenes tegn, og man kan sagtens få slappet af som forældre, mens børnene har det sjovt!

Skriv et svar