Kombinationen af udendørs- og indendørssjov

I en verden hvor smartphones, tablets og andre elektroniske apparater er ved at overtage mange af de former for underholdning vi kender, så kan det være vigtigt at holde fast i et par af de gode gamle underholdningsmetoder. Her tænkes der primært på aktiviteter, som både er sjove men samtidig også i nogen grad forbundet med at få frisk luft og være sammen med andre ligesindede.

 

IPaden har overtaget den gode gamle gemmeleg.

Det kan som forældre være en nem beslutning blot at lade barnet underholde sig selv med iPaden, men er dette noget man bør gøre i stor stil, eller kan det også overdrives?

Der findes næppe en endelig definition af hvor meget man har godt af at bruge en iPad eller en smartphone, men det er ganske sikkert at frisk luft er sundt for krop og sjæl. Selvfølgelig er der også en masse positive aspekter ved f.eks. at benytte disse smartphones/tablets, da der findes en række forskellige spil/programmer, som kan være med til at udvikle dit barn, men hvor meget du bør lade dit barn spille er helt op til dig.

 

”Jamen Mor, har du set Astralis?” – Sådan kunne et svar formegentlig lyde i rigtig mange danske hjem hvor unge teenagere har fundet en passion for at spille computer. Drømmen om at blive de næste store esports-stjerner benyttes ofte som et solidt argument for, hvorfor at maden godt kan vente lidt endnu, da de jo lige er midt i et spil!

 

Men mon ikke at man kan lave nogle rimelige vilkår, som sikrer noget frisk luft til hjernen samtidigt med at man også underholdes af de elektroniske lege?

 

Kombinér inde og udendørs aktiviteter – det er sjovest!

Underholdning udendørs er altid sjovest hvis man har en legekammerat, bror, søster eller en helt fjerde person at lege med. At blive sendt ud for at stå alene og kaste en tennisbold op ad væggen er der næppe særlig mange som synes er hylende morsomt, så derfor er det også essentielt at har nogle tilbud til vores børn, som også kan være sjove at lave alene til tider.

 

Hvis man leder efter én af de mest populære aktiviteter gennem årtier efterhånden, så kan vi ikke komme udenom havetrampolinen. Et ’redskab’ som både er sjov alene, men også hvis du er flere. Børn kan være nogle af de mest kreative når det kommer til at komme på nye lege og aktiviteter på en trampolin – måske kender du scenariet, hvor man pludselig ikke må røre den ene eller anden streg? Om ikke andet, så går der lynhurtigt en masse tid med at hoppe på trampolin, omvendt giver det samtidigt også en masse ny energi og motion, som kan være med til at øge fokus i skole og blot skabe mere energi til hverdagen.

Generelt kan man faktisk finde på rigtig mange udendørsaktiviteter med sine børn, som både er sjove for små og store, så det er kun fantasien som sætter grænserne. Hvis du overvejer at udvælge dig en trampolin, så kan du med fordel besøge denne hjemmeside: https://kondition.dk/trampolin-til-nedgravning-nedgravet-trampolin/ – her finder du en god guide til hvilken havetrampolin som ville være et godt valg.

 

Pointen er næppe, at det kun er udendørs aktiviteter som dur, men en god kombination er det mest ideelle. Husk også at der kan være nogle sociale aspekter ved f.eks. at spille computer, selvom det kan virke helt unaturligt. Men hvis du samtidigt afholder dit barn fra at spille fortnite med klassekammeraterne, så kan du være forholdsvis sikker på at han/hun ikke er en ligeså stor del af samtalen i frikvarteret næste dag, hvor der flittigt snakkes om store bedrifter i det populære computerspil.

 

Det gælder om at finde balancen til en sjov hverdag, hvor både elektronik og de fysiske aktiviter spiller ind.

Skriv et svar