Juniorsenge og børnesenge – Din guide

Det er vigtigt med en god nats søvn hver eneste nat. Dette gælder, hvilken alder du er i, og uanset hvem du er. Også for børn er det alfa og omega at få sovet godt. De bruger nemlig en masse energi i løbet af dagen og skal dermed sove dybt, længe og godt for at få energien fornyet. På den måde bliver barnet klar på en ny dag med masser af overskud, gå-på-mod og godt humør. Det er et must med en god juniorseng, hvis børnene skal opnå den bedst mulige søvn. Derfor bør du overveje, om dit barn har en seng, som giver de bedste forudsætninger for at sove som en drøm. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det være, at du skal ud og finde en ny.

Mere end bare en seng

En seng er ikke nødvendigvis bare en seng. Det er både et sted, hvor barnet sover, men det er også et sted, som kan byde op til leg, og hvor der bliver fortalt godnathistorier. Sengen har med andre ord flere funktioner, så det er vigtigt med en seng, som barnet holder af, og som samtidig skaber et godt grundlag for den optimale nattesøvn.

Vælg den rigtige størrelse

Der findes et hav af forskellige børnesenge, og det er dermed fornuftigt, hvis du gør dig nogle overvejelser, inden du bare går ud og køber den første den bedste. For det første er det af stor betydning, at du vælger en seng i en størrelse, som passer til netop dit barn. Der er nemlig ikke noget værre end en seng, som ikke er stor nok, og hvor der ikke er fri bevægelighed.

Samtidig skal sengen ikke være større end højst nødvendigt, da det kan tage for meget gulvplads og ikke give nok plads til leg på gulvet.

Børnesengene har som regel en bredde på 70 cm, men også nogle gange op til 90 cm. Når det kommer til sengens længde, vil der ofte være mere variation. Her kan du blandt andet finde længder på 140 cm, 160 cm eller op til 190 cm.

Når du vælger størrelsen på dit barns seng, må du huske, at der skal være plads til, at barnet kan vokse, så sengen ikke allerede skal udskiftes efter et år.

Senge med motiver og figurer

For at sengen passer til den barnlige og hyggelige atmosfære, der er i resten af børneværelset, må den gerne være pyntet lidt ekstra og have nogle sjove motiver eller lignende. Det vil barnet elske, og dit barn vil med garanti have et helt særligt tilhørsforhold til sin seng. Af samme grund kan du finde mange skønne senge med eksempelvis Disney-figurer, så kan barnet få lov til at vælge en seng med sin yndlingsfigur og glæde sig til at gå i seng hver eneste aften.

Hvis du gerne vil give dit barn en seng, som ikke bare er en seng, kan du tage et kig på de mange muligheder og finde den perfekte seng til dit barn.