Vild med Sofie

Sofie er en teenager som så mange andre. Livet ligner lidt en rutsjetur med skiftende kærester, forældrenes skilsmisse og et aktivt liv med veninder. Hjerteveninden er Julie som hun tit bager kage med.

En dag da Julie besøger Sofie fortæller hun, at er forelsket. Julie er vild med Sofie! Efter da bliver alting helt anderledes mellem de to tidligere bedste veninder. Sofie er usikker og skaber afstand. Hun er ked af det. Julie er jo bare glad for hende og det er ikke forkert, men Sofie er trist og vil bare have sin gamle veninde tilbage. Så de to igen kan tale om drenge og kærlighed. Sofie føler hun har mistet sin fortrolige. Julie var hendes eneste rigtige veninde. At tackle sin venindes homoseksualitet er uoverskueligt og Sofie får ondt i maven ved tanken om at skulle i skole.

Hjemme mister Sofie også en nær ven. Hunden Sif begynder at halte, og må til slut aflives da dyrlægen konstaterer kræft i det ene ben. Sofie er knust over at miste endnu en der står hendes hjerte nær og forstår hende uden ord. Ensomheden nager og Sofie reagerer med vrede overfor sin kæreste og familie.

Da tingene ser ud til ikke at kunne blive værre taler Sofie med sin mor om, at få det bedste ud af situationen. Langsomt begynder hun at forstå, at der hele tiden sker forandringer i livet og at der er ting hun kan gøre noget ved og andre hun må acceptere. Som et lyn fra en klar himmel får Sofie lyst til at synge i kor og møder igennem det nye venner. Efterhånden får Sofie et venskab op at så med Julie igen. At Julie nu danner par med pigen Anna gør det måske lidt nemmere.

”Vild med Sofie” er en letlæselig pigebog om seksualitet, følelser, venskaber og den svære udviklingsfase i teenagerårene. Forfatteren skildre de mange store tematikker enkelt og uproblematisk, som en del af livet og en udfordring der lader sig løse. På den måde er bogen absolut positiv og fin at læse ligesom den viser, at det er naturligt indimellem at føle ensomhed, sårbarhed og fortvivlelse. Bogen er en fin skildring af livet som tween og teenager. Vi glæder os til at følge serien fremadrettet!

Køb Vild med Sofie online

Skriv et svar