Sigurd fortæller om de græske guder

Musiker og entertainer Sigurd Barett er klar med sidste bind i sin børnebogstrilogi om guder.
Vi har tidligere læst om de nordiske guder og om kristendommen. Nu sluttes der af med en rejse tilbage til de græske guder og de klassiske mytologiske fortællinger fra oldtidens Grækenland.

Det er en veloplagt og fortælleglad Sigurd Barett, der formidler de velkendte myter i børnehøjde. For børnene er det et spændende første møde med de mange guder og store fortællinger som eksempelvis krigen i Troja og Homers værker. For den voksne læser er det herligt at læse op og få genopfrisket det hele på ny, og ikke mindst få det serveret med et underholdende tilsnit.
Lad det være sagt med det samme: for at formidle let og legende tillader Sigurd Barett sig også visse friheder. Det er på ingen måde græsk mytologi i den mest præcise form, men vi får essensen – og vi får det velfortalt, entusiastisk og med et drive, der hjælper os igennem det hele.

”Sigurd fortæller om de græske guder” kommer vidt omkring. Det lykkes så afgjort at give læseren noget med i bagagen – selvom forfatteren formidler lettilgængeligt. Stor applaus for det!

Skulle mor eller far være travlt optaget kan ungerne vælge at nyde samtlige historier på mp3-disc. Sigurd Barett har selv indlæst alle fortællingerne fra bogen på den medfølgende mp3-disc, hvor der selvfølgelig også er nogle velvalgte sange. Hvor er det herligt!

Jeanette Brandt har på flotteste vis illustreret den dejlige bog. Hendes muntre og charmerende tegninger hjælper med at forklare indholdet af historien.

”Sigurd fortæller om de græske guder” er en bog, der kan læses meget bredt. Den bidrager med at give læseren en god forståelse for den græske mytologi, og bibringer også med en del vigtige termer.

Den græske mytologi er så altafgørende at kende – præcis som de store religioner og den nordiske mytologi – så det er oplagt, at lade ungerne møde dette spændende univers så tideligt som muligt. Fortællingerne i sig selv emmer af drama og store følelser. Hvor er det fint, at også familiens yngste kan få den del af kulturskatten med på vejen!

Jeg er vis på, at Sigurd Barett med denne bog sår et frø udi en ægte interesse for den græske mytologi. Det fortjener bifald.

Køb Sigurd fortæller om de græske guder online

Skriv et svar