Manga Profeter

Hvordan lokker man børn og unge eller for den sags skyld voksne til at læse bibelfortællinger? Dét ved Ryu Azumi, som er mesteren bag denne flotte japanske tegneserie om en række af profeterne fra Det Gamle Testamente.

”Manga Profeter” er er femte og sidste bind i den populære tegneserie med Bibelen som Manga. Manga er som bekendt det japanske ord for tegneserier. I europæisk kultur har vi gjort det til en snæver opfattelse af kun japanske tegneserier, skønt man i Japan bruger ordet for tegneserier generelt.

”Manga Profeter” er, præcis som de øvrige mangategneserier om Det Gamle Testamente, bibelhistorie på en helt ny måde, fordi den japanske tegneteknik giver bibelfortællingen masser af liv og kraft!

Manga bøgerne er skrevet til børn i alderen 9 – 15 år. I ”Manga Profeter” er der da også lagt op til masser af action fra første færd, når vi følger profeternes ihærdige kamp for at lede folket efter Guds ønske. Krige er der nok af, ligesom konger der fristes af andre guder og materialistiske ting. Kort sagt et væld af udfordringer, prøvelser og konflikter. Men heldigvis sker der også mirakler og undere.

Indimellem kan de mange – svære og lange – navne gøre læsningen udfordrende og vanskelig, ligesom de spring der sker flere steder i teksten. Men overordnet set er ”Manga Profterne” et behageligt møde. Det er nemlig bibelhistorie, der virkelig ér super spændende og fascinerende, ikke mindst fordi det bliver formidlet på denne levende og dramatiske måde. Stilen er let og ligetil. På den måde fremhæves fortællingens væsentligheder og står lysende klar. Den stærke tro og tvivl brænder sig ind på nethinden. Sproget virker nutidigt og levende, ligesom fortællingen har masser af dynamik og flow.
Pudsigt nok skal denne Manga ikke læses bagfra, sådan som det er skik og brug med japanske tegneserie, og som de første to i serien var designet til.

Handlingen i ”Manga Profeterne” er ikke alene interessant i forhold til bibelinteresserede, men også i forhold til det historiske aspekt, hvor tegneserien på fin vis sætter fokus på Israels konfliktfyldte historie, der den dag i dag er relevant at forstå og kende.

”Manga profeterne” er på alle måder moderne og lettilgængelig bibelformidling med masser af drama. En hel igennem fin ide!

Køb Manga Profeter online

Skriv et svar