En flænge i himlen

Kræft og kærlighed er hovedingredienserne i denne helt igennem imponerende ungdomsbog, der river gulvtæppet væk under sin læser. Smuk, smertelig og så meget anderledes end andre bøger om unge med kræft, er forfatteren John Greens bog ”En flænge i himlen”.

Vores hovedperson Hazel, der igennem fire år har levet med en dødsensalvorlig kræftdiagnose, møder igennem en selvhjælpsgruppe den kræftsyge Augustus. Men her ophører enhver lighed med andre sørgmodige skildringer af unge og cancer. John Green skildrer kræftsygdommen råt og brutalt; sådan som den nu engang er for de involverede unge og deres familier.
Med et imponerende mod strikker han en poetisk, gribende og alligevel usentimental bog sammen om kræft, og et kærlighedsforhold der ikke har samme præmisser som andre unge kærestepar. En fantastisk læseoplevelse!

Livet som ung kræftpatient synes urimeligt hårdt og skildres med imponerende indsigt i den smerte, det må være at vente på sin død mens vennerne tager hul på livet. For Hazel bliver tilværelsens vendt på hovedet og som læser græder vi med hende, når hun fejrer sine halve fødselsdage. Det forekommer så urimeligt. Og det ér det også.

Hazels største glæde er bogen ’En fyrstelig lidelse’ af landsmanden Peter Van Houten, der er flyttet til Amsterdam. Trods alle forhindringerne lykkes det Augustus at få de to unge af sted til Holland for at besøge Hazels største idol, hvor hun gerne vil høre forsættelsen på sin yndlingsbog. Men intet går som planlagt.

Ungdomsromanen ”En flænge i himlen” er en vellykket og helstøbt bog om at få og miste på én gang. Kræft og kærliglighed er hinandens modsætning, men alligevel bliver ”En flænge i himlen” aldrig sentimental. Derimod skriver forfatteren med stor indsigt og forståelse om, at være ung og i krise, men alligevel – heldigvis – være som alle andre jævnaldrende. Bogen kan kun roses og anbefales varmt for sin smukke, historie der beriger læseren. En vigtig og vedkommende bog!

Køb En flænge i himlen online

Skriv et svar