Attentatet

Israel/Palæstina-konflikten er kompleks og sammensat. For teenagere er det oplagt at gå i kast med tegneserien ”Attentatet” og derigennem få et nærmere indblik i problematikken. Tegneserien er blevet til ud fra bearbejdning af bestseller-romanen af samme navn af algierske forfatter Yasmina Khadra og lægger sig tæt op af denne.

”Attentatet” er historien om den succesfulde arabiske og israelske læge Amin Jaafari, der bor og arbejder Tel Aviv, hvor konflikten mellem arabere og jøder raser. Alting forandres i et splitsekund, da en selvmordsbomber detonerer sin sprængladning nær hospitalet hvor Amin arbejder som kirurg. Selvmordsbomberen tager sig selv og mange uskyldige med i døden. Kort efter skal det nemlig vise sig, at selvmordsbomberen er ingen anden end Amins hustru, Sihem.
Tynget af chok, vrede og en dyb forundring over nyheden, vælger Amin at kaste sig ud i en kamp for at bevise sin kones uskyld. Men da det hurtigt står klart, at Sihem var bombemanden, insisterer Amin på at finde Sihems medsammensvorne og få en forklaring på hvad, der førte hans kone ud i fundamentalismen – bag hans ryg. Han søger indædt sandheden og vakler samtidig selv på kanten af afgrunden. Kollegaen Kim prøver at hjælpe og støtte ham, men Amin er på vej ud i et sandt mareridt.

Loïc Dauvillier og Glen Chapron har i tæt samarbejde skabt en yderst gribende og velfortalt tegneserie, der giver et flot indblik i Israel-Palæstina konfliktens betydning for en almindelig mand, da hans hustru vælger side i sagen og dør for den. Når det er sagt, er ”Attentatet” på ingen måde partisk. Tværtimod har forfatteren Yasmina Khadra med sin oprindelige fortælling lagt stor vægt på, at skildre smerten på begge sider af konflikten.
”Attentatet” er da også i høj grad en handlingsmættet fortælling om mennesker og tillid – eller mangel på samme. Tegneserien viser hvor lidt, vi egentlig ved om hinanden som ægtefæller og familiemedlemmer.

Tegningerne er letaflæselige, historien er barsk og brutal, men også rørende ud over det sædvanlige. På alle måder en fortælling, der vil og kan gribe sin læser. Her er bestemt også noget for den unge læser med lyst og interesse for sin samtid og verdens brændepunkter!

Køb Attentatet online

Skriv et svar