Sjove ting, dit barn kan lave online

Corona har gjort hverdagen svær for de fleste børnefamilier. Den ekstra tid hjemme kræver ekstra mange idéer til at underholde dit barn. Internettet er sikker hjælp til det. Her kan du finde alt fra underholdende programmer til lærerige spil for børn i alle aldre. Online kan dit barn både blive underholdt og lære en masse, så du får bedre tid til dagens andre opgaver.

Underhold dit barn med online sjov

Når perlepladerne er lagt, malebøgerne brugt og puslespillet skilt ad og samlet igen, er der ved at være brugt op af nye aktiviteter, som barnet kan lave for sig selv. Det er et pres for mange forældre at finde på nye, sjove lege – særligt nu under corona, fordi børnene er hjemme dagen lang. Det er svært at balancere arbejde, rengøring og andre praktiske gøremål med at passe og underholde barnet.

Her er internettet en fantastisk mulighed for at underholde dit barn, så du får tid til dig selv. Det er også en god idé til sjov og inddragende læring for dit barn eller for bevægelse.

4 tips til spændende underholdning for dit barn online

1. Download læringsapps til dit barn. På internettet finder du et væld af sjove læringslege til dit barn, og du kan finde lege for alle aldre. Måske trænger dit barn til at øve stavning, matematik eller måske et sprog? Så kan du nemt finde lege med tal og bogstaver, som barnet kan øve sig med, mens du får tid til arbejdet, rengøringen eller bare lidt tid for dig selv. Der findes også flere spil med sprog som for eksempel engelske ord, så dit barn kan styrke sit ordforråd på en sjov måde. Læringsapps er populære og bliver faktisk også nogle gange brugt i skolen, når børnene har timer.

2. Lad dit barn bevæge sig med online aktiviteter. Nogle steder på nettet kan du finde videoer med voksne, som danser, laver yoga eller andre sjove aktiviteter, som dit barn kan være med på. På den måde bliver dit barn både underholdt og får sved på panden. Find en video, og sæt computeren op foran barnet, og sørg for, at der er masser af plads at boltre sig på for dit barn. Der findes også flere forskellige træningsprogrammer, som du og dit barn kan lave sammen. På den måde får i begge træning og kvalitetstid i ét hug.

3. Læg kabaler eller puslespil online. Det er sjov underholdning for både dig og dit barn, og det er også rigtig fin gymnastik for hjernen. Hop på nettet, og find en sjov kabale, som dit barn kan prøve kræfter med. Der findes også mange forskellige puslespil med sjove motiver og farver, som dit barn kan få stor fornøjelse ud af at lægge.

4. Sæt en hyggelig serie på til barnet. DR’s børnekanal, Ramasjang, har for eksempel et bredt udvalg af sjove og underholdende børneprogrammer, som dit barn kan få tid til at gå med. Nogle af programmerne er tilmed lærerige, så dit barn får viden, mens det er underholdt. Du kan også finde en serie og for eksempel sætte engelsk tale til i indstillinger, når dit barn trænger til at øve sig på sit engelske.

Alle de mange sjove online aktiviteter kræver selvfølgelig et godt og stabilt bredbånd. Find det billigste bredbånd her.