Tips til at blive den bedste udgave af dig selv som forælder

De fleste kan nok blive enige om, at det på én og samme tid er det bedste samt mest tidskrævende fuldtidsjob at blive forælder. Børn giver så meget glæde i hverdagen, men det kræver naturligvis også rigtigt meget, og for at få det bedste ud af det, er det selvfølgelig rigtigt godt, hvis du og dit barn udvikler et godt forhold, hvor barnet både føler sig tryg og forstået, og de ved, at de altid kan komme til dig, hvis der er noget.

Få en tæt relation med dit barn

Den vigtigste forudsætning for, at dit barn trives og har det godt, er, at der skabes trygge og stærke relationer mellem barn og forældre. Men sådanne relationer kommer ikke af sig selv, og det kræver bestemte ting af dig som forælder. Først og fremmest kan et barn ikke få for meget kærlighed og varme fra deres forældre. Flere og flere studier viser nemlig kontinuerligt, at de børn, som er gladest og har det bedst, er dem, som oplever meget forældrekærlighed. Men der er jo ingen tvivl om, at alle forældre vil deres børn det bedste, så hvad menes der egentlig med forældrekærlighed?

Vær blød men samtidig autoritær

Forældrekærlighed er mange ting, og selvom det er rigtigt vigtigt, at du viser en masse kærlighed og omsorg, er det lige så vigtigt, du er en tydelig og konsistens autoritet. Børn føler sig nemlig mest trygge, hvis de kan regne med deres forældre, og der bliver lavet tydelige regler, fordi dette giver dem en struktur, som er meget tryghedsskabende for børn. Derudover er det vigtigt at tage sine børn alvorligt, fordi børn har brug for at vide, at de også respekteres, ligesom man som forælder også forventer en vis form for respekt. De har brug for at mærke, at deres følelser og meninger bliver taget seriøst, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på ikke at afvise børnenes følelser. Undgå derfor udtryk som ”det skal du ikke være ked af” og forsøg i stedet at anerkende deres følelser og forklar dem, at du godt forstår dem. Når børnene bliver lidt større er det vigtigt at vise, at man respekterer deres meninger, for der er stor chance for, at dit barn udvikler nogle andre holdninger end dig som forælder, især i teenageårene. Det styrker altså relationen mellem forælder og barn, hvis børnene føler, at de kan komme til sine forældre med deres tanker og overvejelser.

Vær opmærksom på dit barns behov

Det er altid vigtigt, at dit barn kan mærke, at du er opmærksom på, hvad han eller hun har brug for. Dette kan være alt lige fra blot en snak til vitaminer, for det er nemlig rigtigt vigtigt, at dit barn føler sig godt tilpas i sin egen krop, hvorfor det er vigtigt at pleje den. Dette kan gøres ved hjælp af forskellige skånsomme cremer, som er fri for kemiske stoffer. At tage på ferie kan også være en rigtig god måde at skabe en bedre relation, fordi I på denne måde kommer væk fra hverdagens stress og jag, og derved får tid til at hygge jer sammen som familie. Hvis I har brug for gode ideer til en kommende familieferie, kan I med fordel følge linket: https://www.sjovforborn.dk/kategori/ferie/. Her findes der mange forskellige slags ferier, som passer til ethvert behov.

Skriv et svar