Sådan sørger du for, at dine børn har det sjovt i hverdagen

Hvis du er alenemor eller alenefar, har du sikkert et stort fokus på, at dine børn har det sjovt og godt i hverdagen – men hvad kan du egentligt gøre for at sikre det?

Her kan du få et par tips til, hvad du kan gøre for at sikre, at børnene trives i hverdagen.

Lav aktiviteter sammen med dem

Først og fremmest bør du prioritere at lave aktiviteter med dem – både de sjove og de praktiske.

Når I tager ud og laver sjove aktiviteter sammen, vil I komme tættere på hinanden, og I vil skabe minder, som I alle vil kunne tænke tilbage på i mange år. Når I tager ud og oplever ting sammen, vil det også være lettere for jer at danne stærke bånd til hinanden. Disse opstår ofte, når man har set hinanden i mange forskellige situationer.

Det er dog ikke sjov og ballade det hele – I bør nemlig også lave praktiske aktiviteter sammen. Det kan være, at I tager opvasken sammen, gør rent i huset eller noget helt tredje. Her lærer I at samarbejde, og de praktiske gøremål kan give anledning til mange gode snakke.

Spørg ind til dit barns trivsel

Når du taler med dine børn om deres hverdag, kan du helt sikkert fornemme, om der er noget i vejen, eller om alt er i den fineste orden.

Hvis du oplever, at dine børn ikke fortæller meget, så kan du forsøge at spørge ind til dem. Sørg for, at du spørger på en naturlig måde, og vær opmærksom på at stille åbne spørgsmål, som ikke kan besvares med ja eller nej.

Hvis du er glad, er de også glade

Inden du begynder at tænke for meget over, hvad du kan gøre for dine børn, kan du også overveje, hvad du kan gøre for, at du selv er glad. Dit humør smitter nemlig rigtig meget af på børnene – især når I bruger meget tid sammen.

Hvis du selv går og leder efter den store kærlighed, så kan du prøve online dating. Når du først har fundet den person, der gør dig glad, så vil du også have meget lettere ved at gøre dine børn og alle andre omkring dig glade.

Sørg for at lede efter en date, der er indforstået med, at du har børn, og som synes, at det er en kæmpe fordel – så går det meget lettere.

Skriv et svar