Lydbøger til børn og voksne

Når man lytter til en lydbog, får man billeder op inde på nethinden. Lydbøger er som film, der kører inde i hovedet, og det er noget helt andet end at få billederne serveret på en skærm. Og så kan du gøre det mens du ordnet pligter – medmindre du har nogle andre ude for at yde services i hjemmet selvfølgelig.

Til afslapning og hygge

Livet i dag er fyldt med skærme med billeder på. Man behøver ikke selv at gøre noget, skærmen kører bare. Det er skønt nogle dage, og andre dage har man brug for at lukke ned for skærmen for at koble fra. Særligt børn kan blive overstimuleret af for meget skærm og have behov for at mindre stimuli for at falde til ro. Her kan man prøve at sætte en lydbog på. For nogle børn vil dette være nok, mens andre godt vil have noget i hænderne, mens de lytter. Det kan være, de vil sidde og tegne eller lave noget andet kreativt. Er man lidt i tvivl om, hvordan man skal komme i gang med lydbøgerne, er der steder, hvor man kan prøve lydbøger gratis. Herinde kan man se, hvilke bøger der er at vælge imellem, samtidig med at man selv kan prøve dem. Har man børn, som endnu ikke kan læse selv, er det en god måde at få læst bøger på, når mor og far ikke lige har tid til at læse højt. Og for de større børn og voksne for den sags skyld er det rart nogle gange at sætte en lydbog på, mens man laver noget praktisk. Det kan være kedeligt at skulle skrælle kartofler og tage en opvask, men har man noget spændende at lytte til imens, går tiden faktisk hurtigt.

Skal man køre sydpå på ferie, er lydbøger også et hit for både store og små i bilen, og har man brug for hurtigere internet, billigere mobilabonnement eller andre services, kan dette også nemt klares.

Skriv et svar